fbpx

Hoeslaken pilling, we kennen allemaal de kleine knobbeltjes, waaraan we onze huid opruwen met inferieur beddengoed of die onze kleren een lelijke “look” geven.

De combinatie van verschillende materiaaleigenschappen en afwerkingsstappen van hoeslakens zorgen dat producten er zeer lang goed uitzien. Hoe beter de katoenkwaliteit en de kwaliteit van het breisel, des te minder pilling optreedt. 

Vooral uitstekende vezeluiteinden zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van kleine knobbeltjes op de stof, de zogenaamde pilling. Omdat deze vezeluiteinden een oppervlak vormen voor wrijving. Vanwege de wrijving worden de uiteinden van de vezels verder uitgetrokken en tot knobbeltjes verdraaid.
De wrijving op een hoeslaken is natuurlijk vrij hoog in tegenstelling tot een kledingstuk.

De volgende materialen, verwerkings- en raffinagestappen het hoeslaken sluiten uiteindelijk door hun combinatie pilling uit:

  • Gebruik van langvezelig katoen en middellang vezelig katoen
  • Gebruik van draad en compactgaren
  • Breien van veel draad / garen in kleine, fijne steken
  • Kammen, carboniseren en merceriseren
  • Slang apparatuur
Om onze website voor jou nog beter te maken, gebruiken wij cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan onze website jou makkelijker te maken.