fbpx

Matras materialen hebben allemaal hun eigen veerkracht en unieke eigenschappen, maar welke materialen heb je en welke is het beste voor jou? De een heeft een betere ventilatie en de ander een fijner comfort. Hier hebben we de meest gebruikte materialen onder elkaar gezet en welke unieke eigenschappen ze hebben.

Latex

Een van de bekendere materialen die worden gebruikt is latex. Latexbomen geven een melksap af, deze sap word in een mal verwarmd waardoor schuim ontstaat. Latex is dus ook een natuurlijk product, maar soms worden er chemische sappen vermengd. Door dit proces nemen de unieke eigenschappen van latex af. De unieke eigenschappen van natuurlatex zijn dat het goed ventileert en vocht opnemend is zodat je geen klam gevoel krijgt bij het slapen. Bekijk alle matrassen met latex of alle topmatrassen met latex.

Talalay latex

Talalay latex is een de mooiste natuurlatex die verkrijgbaar is. Het is beter ventilerend en geeft een zachter comfort. Bekijk hier alle matrassen met talalay latex of alle topmatrassen met talalay latex.

Koudschuim

Koudschuim, HR schuim of PU foam heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal goed ademt. De dichtheid van het materiaal staat voor een hoge veerkracht en beter kwaliteit. Bekijk alle matrassen met koudschuim of alle topmatrassen met koudschuim.

Traagschuim

Traagschuim is een visco-elastisch schuim en wordt zachter door warmte. Na indrukking keert het in 0.5 tot 5 seconden, langzaam terug in de oorspronkelijke vorm. Door lichaamstemperatuur vormt het materiaal zich naar de lichaamscontouren. Wel is traagschuim een van de minder ademende producten en voel sneller klam aan. Bekijk hier alle matrassen met traagschuim of alle topmatrassen met traagschuim.

Polyether

Dit is het goedkoopste type schuim. Het schuim ademt vergelijkbaar als koudschuim, maar een matras van polyetherschuim verliest snel hardheid en geeft minder comfort.

Geltex

Geltex is een veredelde HR schuim, die door een opencellenstructuur goed ademt en uniek comfort geeft. Het is ontwikkeld in verschillende comfortgradaties: van een typische comfortlaag tot een stevige supportlaag. Waardoor je Ongeëvenaard slaapcomfort ervaart dankzij zijn uitstekende ventilatie, drukverdeling en ondersteuning. Lees hier meer over Geltex of bekijk alle matrassen met geltex of topmatrassen met geltex.

Om onze website voor jou nog beter te maken, gebruiken wij cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan onze website jou makkelijker te maken.