fbpx

Het juiste matras kiezen die het beste bij je past is erg lastig. Beslis niet te snel, en laat u altijd adviseren in een winkel want met de juiste matras kun je klachten voorkomen. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe matras en hoe kan je het juiste matras kiezen?

Allereerst maken wij een splitsing van verschillende soorten matrassen, pocketverings of geschuimde matrassen. Deze 2 geven net een andere correctie om goed te liggen. Een pocketvering is een gedraaid metaaldraad verpakt in een zakje, de pocket vering duwt uw lichaam in een juiste houding mits de juiste hardheid gekozen word. De hardheid van een pocketverings matras word bepaald door de draaddikte van de pocketveer, zo kunnen ze verschillende hardheden creëren maar ook de zones in het matras. Ben je opzoek naar een een goede en duidelijke ondersteuning? Dan is een pocketverings matras ideaal.

Bij een geschuimd matras kunnen ze minder specifiek de zones in het matras brengen, daarom word dit matras het meest op een lattenbodem gelegd die voor duidelijkere zones zorgt. Het schuim zorgt meer voor een voegende ondersteuning in plaats van een duwende ondersteuning als bij een pocketveer. Kunt u niet tegen een pocketverings matras of wil je liever een voegende ondersteuning? Dan is een geschuimd matras ideaal.

Pocketvering matras

Met een pocketvering matras heeft u een goede ondersteuning en kunnen duidelijk zones in het matras gemaakt zijn. Maar op een pocketvering zelf liggen is niet comfortabel, daarom hebben pocketvering matrassen een comfortlaag op de pocketvering. De comfortlagen kunnen van verschillende materialen zijn, welke voor jou geschikt is kunt je hier lezen.

Geschuimde matras

Met een geschuimd matras heeft u een comfortabele ondersteuning, toch zijn er verschillende geschuimde matrassen. Welke soort schuim je kiest heeft ook nog van invloed op je slaapklimaat, welke materiaal voor jou geschikt is kun je hier lezen.

Gestoffeerd / Boxspring matrassen

Ook heb je gestoffeerde boxspring matrassen, deze matrassen zijn meestal pocketvering matrassen waar je dezelfde stof op kan kiezen als je boxspring heeft. Deze matrassen hebben een simpelere comfortlaag op de pocketveren en heeft daardoor een topmatras nodig om het nog comfortabeler te maken. Lees hier hoe kies ik een topmatras? Of ga naar alle gestoffeerde boxspring matrassen.