fbpx

Threadcount betekent het aantal draden dat in een vierkante inch is samengeweven. Je telt zowel lengte als breedte draden. Dus 50 lengtedraden geweven met 50 breedtedraden produceren een threadcount van 100. Het word ook soms weergegeven als TC.

100

Bij een draaddichtheid van 100 zijn vaak de hoeslakens en lakens van basiskwaliteit. De stof voel al wel fijn aan maar is makkelijk doorheen te kijken als je het tegen het licht houdt.

200

Bij een hoeslaken of dekbedovertrek van 200 draden per vierkante inch heeft u een iets betere stof dan bij 100. De stof is een stukje dichter op elkaar geweven. Bekijk hier hoeslakens met Threadcount 200.

300

Met een 300 TC hoeslaken of dekbedovertrek heeft u een fijne stof, door de hogere aantal draden per vierkante inchzie je er nauwelijks tot geen licht meer doorheen.

400

Een hoeslaken met 400 threadcount word meestal alleen bij beddenspeciaalzaken aangeboden. De lakens voelen soepel aan en laten bijna geen licht meer door, toch is dit nog wel uiterst ademend.

600

Een stof met 600 threadcount word ook wel Egyptisch katoen genoemd. Door zijn hoge draaddichtheid voelt het bijna zo soepel als jersey aan.

Wat voel ik er zelf van Threadcount verschillen?

Zelf zou je verschil kunnen voelen in hoe soepel het aanvoelt, waarbij hoe hoger aantal draden hoe soepeler het valt. Wel is het voordeel dat deze hoeslakens gladder aanvoelen dan bij andere stoffen.

Om onze website voor jou nog beter te maken, gebruiken wij cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan onze website jou makkelijker te maken.