fbpx

De jury van ’s werelds meest gerenommeerde ontwerpwedstrijd, de Red Dot Design Awards, heeft Auping Evolve uitgeroepen als een van de winnaars in de categorie Product Design 2020. Deze Red Dot Award wordt aan Auping Evolve toegekend vanwege de uitmuntende ontwerpkwaliteit van dit allereerste circulaire matras ter wereld.

De Red Dot Design Awards behoren tot de belangrijkste designcompetities ter wereld. Dit jaar deden ontwerpers en bedrijven uit 60 landen mee en waren er ruim 6.500 inzendingen. De internationale jury bestaande uit ervaren experts uit verschillende disciplines, komt al zo’n 65 jaar bijeen om de beste ontwerpen van het jaar te selecteren.

Streng beoordelingsproces

Het strenge beoordelingsproces duurt meerdere dagen en is gebaseerd op twee essentiële criteria: de juryleden testen eerst individueel alle inzendingen en kijken daarbij niet alleen naar de esthetiek van een ontwerp, maar ze beoordelen ook de gekozen materialen, het vakmanschap, structuur en textuur van een product, de ergonomie en functionaliteit van het design. Na intensieve gesprekken beslissen ze over de ontwerpkwaliteit van de ingezonden producten. Onder het motto ‘op zoek naar goed design en innovatie’ ontvangen alleen de allerbeste ontwerpen een prijs.

“De winnaars van de Red Dot Award 2020 hebben bewezen dat ze uitstekende producten hebben gemaakt die het echt verdienen om een ​​Red Dot te winnen. De producten wonnen niet alleen door hun esthetiek, maar ook dankzij hun onnavolgbare functionaliteit. Met hun ontwerpen zetten de prijswinnaars nieuwe normen in hun branche. Ik wil hen oprecht feliciteren met hun succes.” – Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

De gewilde onderscheiding ‘Red Dot’ is het gerespecteerde internationale stempel van uitmuntende designkwaliteit. De prijswinnaars worden gepresenteerd in de Red Dot jaarboeken, musea en online tentoonstelling.


Om onze website voor jou nog beter te maken, gebruiken wij cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan onze website jou makkelijker te maken.